Hanaichi

La cocina japonesa es tan delicada que a menudo se distorsiona en platillos lejanos a su autenticidad. Para mí, en Cancún Japón se paladea en Hanaichi.

El menú de este pequeño restaurante es vasto y abarca desde sushi hasta los platillos calientes más típicos de un hogar japonés. Su éxito radica en su cocina tradicional, la excelente calidad de productos y el arroz de sushi que preparan que me parece simplemente perfecto: húmedo, con el más ligero toque agridulce que siempre me hace sonreír.

Y si bien el yakisoba vegetariano me fascina y para muchos el yakimeshi de este lugar es el mejor de Cancún, normalmente mi apetito tiende a pensar en sushi y ahí es donde este lugar me gana. Los maki, niguris y donburis son extraordinarios y ni qué decir de los sashimis.

Y si, los donburi. Mi vista común a Hanaichi consta de un shakedon. Solo escribirlo empiezo a antojarme! Un delicioso sashimi corte fino de salmón sobre arroz de sushi, con nori, aguacate y la deliciosa soya preparada que considero mi favorita entre todos los restaurantes japoneses que he visitado en mi vida. Un shakedon y un delicioso ocha… una comida perfecta!

Hanaichi está en el el Km. 9.5 de la Zona Hotelera, entre Credrahui Select y Cacun ICC.


Hanaichi

Japanese cuisine is so delicate, it often becomes altered in dishes that result far from authentic. In Cancun Japan is savored in Hanaichi, that is at least for me.

The menu in this small restaurant is vast and includes everything from sushi to the typical hot dishes from a Japanese home. Its success relies in a traditional form of cooking, excellent product quality and the sushi rice they prepare which is simply perfect: moist, with a slightest sweet and sour feeling that always makes me smile.

However amazing their vegetarian yakisoba and their yakimeshi which is qualified by many as the best of Cancun, it is sushi which often brings me back. The makis, niguiris and donburis are extraordinary, not to mention their sashimi.

So yes, donburi. My usual visit to Hanaichi consists of a shakedon. Just writing about it makes me want to go back for one! A delicious salmon sashimi on top of sushi rice with nori, avocado and the delicious soy sauce preparation, which is my favorite amongst all the Japanese restaurants I have visited in my life. A shakedon and a delicious ocha… a perfect meal!

Hanaichi is in the 9.5 Km of the Hotel Zone, between Chedraui Supermarket and Cancun ICC.

Category: Lugares
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.